Přečtětě si novinky a zajímavosti z logistiky

Sledujte novinky ze života logistické akademie:
  • nové trendy a diskutována témata v logistice

  • připravované aktivity Logistické akademie

  • případové studie

subscription-photo
Co jste možná (ne)věděli o logistickém controllingu
31. 07. 2024 Rudolf Malý, ALog.

Co jste možná (ne)věděli o logistickém controllingu

Logistický controlling je zdánlivě samostatná kapitola v řízení logistických toků. Pokud však má pomoci a stát se efektivním nástrojem pro optimalizaci a efektivní řízení logistických procesů, nesmí se omezit pouze na shromažďování dat. Hlavní úlohou musí být jejich interpretace, a především hledání východisek ze zjištěných stavů.

Diskutovaná témata v logistice
Čekací doby ve výrobě a co s nimi
18. 06. 2024 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

Čekací doby ve výrobě a co s nimi

V procesu výroby chceme „vyrábět“ a ne na něco čekat – to podepíše každý manažer a hlavně také akcionář, který na valné hromadě zvedl ruku pro investici do nové technologie. Nicméně úplně bez čekání vyrábět nelze.

Diskutovaná témata v logistice
Logistická stories: Jiří Bezděk (EURO NÁŘADÍ)
13. 09. 2022

Logistická stories: Jiří Bezděk (EURO NÁŘADÍ)

EURO NÁŘADÍ je ryze česká společnost založená v roce 2004. Od roku 2014 se firma z doposud pronajímaných objektů natrvalo usídlila ve vlastním vybudovaném areálu se skladovými plochami o rozloze 6000 m2, který čeká ještě další rozšíření tak, aby poskytované služby, co se šíře sortimentu nabízených položek a rychlosti dodávek týče, byly ještě kvalitnější. Jaké principy logistiky 4.0 ve firmě využívají? Co aktuálně řeší, nebo jak hodnotí spolupráci s Logistickou akademií? Na to nám odpověděl Jiří Bezděk, jednatel společnosti.

Diskutovaná témata v logistice
Logistická stories: Tomáš Pimpara (ROSSMANN)
05. 09. 2022

Logistická stories: Tomáš Pimpara (ROSSMANN)

Tomáš nastoupil do společnosti ROSSMANN v roce 2016 jako vedoucí řízení zásob. Od roku 2018 je vedoucím logistiky ROSSMANN pro Českou republiku. Co aktuálně řeší, nebo jak hodnotí spolupráci s Logistickou akademií? To se dozvíte v dalším rozhovoru Logistická stories.

Diskutovaná témata v logistice
Jiří Eigl z SC METAL o logistice v jejich firmě
26. 08. 2022

Jiří Eigl z SC METAL o logistice v jejich firmě

Ve společnosti SC METAL se rozhodli v roce 2015 vybudovat nové moderní logistické centrum, které bylo nutností pro další rozvoj společnosti. Jak probíhala realizace? Co vše tento krok v oblasti logistiky 4.0 přinesl? Co aktuálně řeší v SC METAL a jak hodnotí spolupráci s Logistickou akademií? Na to nám odpověděl výkonný ředitel společnosti Jiří Eigl.

Diskutovaná témata v logistice
Logistika nákupu a řízení zásob
30. 05. 2018 Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.

Logistika nákupu a řízení zásob

Řízení zásob patří mezi klíčové oblasti v každém podniku. Cílem je koordinovat tento proces tak, abychom dodržovali optimální úroveň skladových zásob. Co to znamená? Nedržet příliš vysoké stavy zásob, protože blokují prostředky i prostor Zajistit vždy výrobu a zabránit případným výpadkům v důsledku nedostatku vstupů Nakupovat položky podle skutečné potřeby, v požadovaných množstvích, kvalitě a termínech Minimalizovat celkové náklady na tento proces

Diskutovaná témata v logistice