Logistická stories: Jiří Bezděk (EURO NÁŘADÍ)

EURO NÁŘADÍ je ryze česká společnost založená v roce 2004. Od roku 2014 se firma z doposud pronajímaných objektů natrvalo usídlila ve vlastním vybudovaném areálu se skladovými plochami o rozloze 6000 m2, který čeká ještě další rozšíření tak, aby poskytované služby, co se šíře sortimentu nabízených položek a rychlosti dodávek týče, byly ještě kvalitnější. Jaké principy logistiky 4.0 ve firmě využívají? Co aktuálně řeší, nebo jak hodnotí spolupráci s Logistickou akademií? Na to nám odpověděl Jiří Bezděk, jednatel společnosti.
Zveřejněno
13
Září 2022
Sdílet
article-photo

"Celý software, který u nás funguje, tak jsme si ho vyvinuli sami. V tom spatřuji největší hrdost, především na kolegy ajťáky, kteří to měli na starost a kteří to přivedli k životu. Kdysi dávno jsme začínali tím, že jsme vytvořili aplikaci pro obchodníky na zpracování objednávek, aby nemuseli u obchodníků zapisovat objednávky na papír. Potom jsme začali postupně postupovat. Dále jsme to převedli do sféry vychystávání ve skladu, kde jsme začali používat čtečky. Potom jsme celý proces přesunuli do plánování dopravy a v poslední době jsme začali zefektivňovat především příjem, říká Jiří Bezděk, jednatel společnosti.

Jedna z našich otázek byla, zda se v EURO NÁŘADÍ setkali s případem, kdy přílišná automatizace škodí. Pan Bezděk odpověděl, že s tímto problém neměli a nemají, protože mají vlastní software, který si přesně na míru dle vlastních potřeb vyvinuli. 

Jak firma vypadala před aplikováním principů Logistiky 4.0? Jaké principy ve firmě dále využívají? Jak hodnotí spolupráci s Logistickou akademií? 
Podívejte se na dlší díl Logistická stories: