Hvězdy LA - Simona Jahodová, DiS., CLog.

V každé profesi je jednou z nejlepších kvalifikací motivace, zápal a láska k oboru. Díky nim přichází kvalifikace profesní snadněji, přímočařeji a naprosto automaticky. Nezpochybnitelnou důvěru v budoucnost logistiky jako oboru proměnila na záviděníhodné pracovní zkušenosti jedna z absolventek Logistické akademie, Warehouse and logistics manager ve firmě TE Connectivity Simona Jahodová, DiS., CLog.

Zveřejněno
02
Březen 2017
Autor
Ing. Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog.
Sdílet

V každé profesi je jednou z nejlepších kvalifikací motivace, zápal a láska k oboru. Díky nim přichází kvalifikace profesní snadněji, přímočařeji a naprosto automaticky. Nezpochybnitelnou důvěru v budoucnost logistiky jako oboru proměnila na záviděníhodné pracovní zkušenosti jedna z absolventek Logistické akademie, Warehouse and logistics manager ve firmě TE Connectivity Simona Jahodová, DiS., CLog.

Simona Jahodová, DiS., CLog.

Simona Jahodová si rozšířila své potvrzené dovednosti také na Logistické akademii, kde získala titul konzultanta logistiky CLog. Splnění podmínek udělení tohoto titulu je náročné, potvrzuje svému držiteli logistické i didaktické schopnosti pro vykonávání vysoce odborné činnosti konzultační, ale také trenérské a lektorské. Podmínkou pro aspiraci na tento titul je mimo zvládnutí testů a prezentace vlastního projektu také minimálně tříletá relevantní praxe v logistice. A v té Simona Jahodová daleko překročila požadované minimum.

Už od roku 2005 pracuje ve společnosti TE Connectivity. TE Connectivity je nadnárodní společnost, která svými obraty i objemy zastává pozici globálního lídra na trhu s konektivitou, kde zabírá neuvěřitelných 40 %. Společnost sídlí v Americe, ale své pobočky a výrobní závody má ve 140 zemích na celém světě. Za téměř 60 let historie působení na trhu s elektronickými komponenty, senzory a konektivitou obecně vyrostla TE Connectivity na světový kolos s téměř 80 000 zaměstnanci, 20 000 patenty a licencemi a průměrně více než 4000 projekty ve výrobě. Už třetím rokem se TE Connectivity drží podle agentury Thomson Reuters v přední stovce největších světových inovátorů. Konkrétní oblast působnosti TE Connectivity je velmi široká. Obhospodařuje svých 200 000 zákazníků ve 150 zemích světa téměř půlmilionem unikátních produktů, působí v mnoha průmyslových odvětvích a kompetence TE Connectivity sahá od návrhu a výroby po samotný prodej a distribuci.

Simona Jahodová na Logistics Ride 2016

První pozicí, kterou Simona Jahodová v této firmě zastávala, byla pozice plánovače. Díky svým schopnostem a zázemí globální společnosti se velmi brzy dostala k prvnímu kaizen/lean projektu neustálého zlepšování, absolvovala školení Lean leader a Black belt Six sigma. Podílela se na greenfield implementacích SAPu na Ukrajině, následně také v pobočce v Kuřimi. Tři roky se podrobně seznamovala s principy a prvky supply chain firmy a následně nastoupila na pozici na jeho opačném konci - Continuous improvement specialist. Díky této pozici procestovala Simona Jahodová pracovně celou Evropu, navštívila pobočky skladů a stála na začátku interního programu neustálého zlepšování. V současné době působí Simona Jahodová DiS., CLog. v TE Connectivity už pátým rokem na pozici Warehouse and logistics manager.

Jak se stát konzultantem logistiky?

„Tato práce mě velmi těší a naplňuje zejména proto, že logistika je velmi dynamické odvětví, kde se neustále něco děje. V logistice také vidím velkou budoucnost, vše se zrychluje, chceme mít vše k dispozici co nejdříve a v perfektní kvalitě – což je velká výzva právě pro toto odvětví.“

Pro studium na Logistické akademii se Simona Jahodová rozhodla mimo jiné také proto, aby si doplnila teoretické znalosti a ty si propojila s bohatými zkušenostmi z praxe. A jak hodnotí samotné studium na Logistické akademii?

Simona Jahodová jako řečník Logistics Ride 2016

„Logistická akademie je vynikající možností rozšíření vzdělání v oboru logistika. Díky ní jsem si prohloubila znalosti v dalších oblastech jako nákup, plánování, IT, které mohu ve své denní praxi využít. Je také příležitostí setkat se s kolegy z oboru a diskutovat možnosti řešení různých logistických otázek a novinek.“

Jsme rádi, že Simona Jahodová DiS., CLog. rozšířila řady našich úspěšných absolventů. Vždy se potkáváme s kolegy z oboru, se kterými se můžeme vzájemně učit, vyměňovat si zkušenosti a spolupracovat. Absolvování náročných, ale spravedlivých zkoušek pro udělení uznávaného logistického titulu je na Logistické akademii podpořeno maximálně jak lidsky, tak profesně. Každý obhájený projekt, každé složené zkoušky a udělený titul jsou výsledkem spolupráce, píle, úsilí a fundovanosti všech zúčastněných. Neustálé zlepšování logistiky, procesů a správní lidé na správných místech jsou náš společný cíl.